Bidenovy USA jako „mršina“. Podívejte se, co jim provádí Rusko, Čína, a už také Írán. Kuras uvádí velké změny

15.01.2022 12:15 | Rozhovor

OBZOR BENJAMINA KURASE Odchází Donald Trump z politiky do světa médií? Podle spisovatele Benjamina Kurase je to možné. Napovídá tomu třeba nová internetová mediální síť, kterou Trump spouští koncem února. Jméno jeho možného nástupce v roli prezidentského kandidáta je už také ve vzduchu. Kuras si všímá i oslabování pozice USA s Bidenem v čele, na které ostatní velmoci pohlížejí jako na „mršinu“. Rusko tak zkouší, co si může dovolit, Čína rozvrací Státy zevnitř hybridní válkou a oslabuje i jejich vliv v Pacifiku. Írán se zase posunul k výrobě atomovky. Svět se mění.

Bidenovy USA jako „mršina“. Podívejte se, co jim provádí Rusko, Čína, a už také Írán. Kuras uvádí velké změny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Spisovatel a publicista Benjamin Kuras

Putin vyhrožuje Západu válečným konfliktem, jestli nesplní nesplnitelné. Čína vede v USA hybridní válku mediální angažovaností v hnutích BLM, critical race theory a podobně. Čína obsazuje Pacifik a vytlačuje vliv USA. Z Ameriky si utahuje i Írán, na cestě k fungující atomovce. USA ztratily kontrolu nad jihozápadními hranicemi a zaznamenaly přes dva miliony ilegálních imigrantů. Čína rozjela tvrdou perzekuci věřících – vězní lidi a pálí knihy. Německé školy učí děti recitovat Alláhu akbar. To je pěkná hromada nepříjemných zpráv. Mohli bychom tentokrát začít nějakými dobrými?

Nejlepší zprávou pro fanoušky svobodných informací je Trumpova internetová mediální síť, která odstartuje už 21. února. Jmenuje se „Truth Social“, česky něco jako „sociálka pravdy“, produkuje ji firma Trump Media & Technology Group (TMTG), a bude přebírat všechny ty vyloučence z Facebooku a ze Twitteru, včetně samozřejmě Trumpa samotného. Bude mít stejný systém vzkazů jako Twitter, ale místo “tweet” jim bude říkat “truth”. Plus bude mít všelijaké jiné formy, jako podcasty a zábavné programy. Financují ji soukromí investoři, kteří jen za prosinec posbírali miliardu investic.    

Znamená to, že Trump přechází z politiky do médií a už nebude kandidovat na prezidenta?

Ještě to neřekl, ale už se spekuluje, že štafetu předá o pětatřicet let mladšímu floridskému guvernérovi Ronu DeSantisovi, jehož dobrá pověst nefalšovaného a řízného konzervativce den ze dne sílí. Třeba odmítáním Bidenových nařízení a ilegální imigrace. Nejnověji se proslavil rozhodnutím věnovat z veřejného rozpočtu 10 milionů na výrobu polovodičů, u nichž je Amerika dnes stoprocentně závislá na Číně.

To, že se na scéně konečně objevil potenciální a eminentně volitelný prezidentský kandidát, sympatický i těm republikánům, kteří nedokázali překousnout své antipatie k Trumpově osobnosti – takzvaným „Nevertrumpers“ – je druhá dobrá zpráva.

Třetí je jihoafrická lékařská studie ujišťující, že omikron je poslední fáze covidu.

A čtvrtá je vědecké schválení ivermektinu jako účinného léku proti covidu, ve všech jeho fázích, tedy preventivní, počáteční i pokročilé. Potvrzuje to nejen praxe v Indii, kde ivermektin zachránil miliony životů, ale i vědecké studie britských univerzit, podrobně konkrétně liverpoolské.

Takže tím by mělo končit omezování svobod a měl by nastat návrat k předcovidovému normálu?

Moc se na to raději netěšme. Politikům se po tom omezování bude stýskat, takže si určitě na nás vymyslí něco dalšího. Zaměstnali si na to spoustu odborníků, přece je nemůžou jen tak propustit. 

K dobrým zprávám bychom mohli přičíst třeba taky Orbánovo opětné ujištění, že Maďarsko nedodrží nejnovější směrnice EU o přijímání imigrantů, a nebojácnost malé Litvy ve sporu s Čínou o vztahy s Tchaj-wanem?

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Polanský

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vládní strany chtějí privatizovat v krajích.“ Konečná po eurovolbách opět šikuje voliče

18:55 „Vládní strany chtějí privatizovat v krajích.“ Konečná po eurovolbách opět šikuje voliče

„V rámci celé EU oslabila fanatická linka, která byla schopna obětovat všechno – naši životní úroveň…